Головна > Twinning в Україні

Відео

Third Annual Conference on Twinning Operations (19/11/09)
Official Closure of the SAA Twinning Project (05/06/09)
Opening of the Academy of Judges Twinning Project (22/09/09)
      
Зараз на сайті: 68 гостей

Вхід / вихід






Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація
Думки, висловлені на цьому сайті, не обов’язково відображають погляди Європейської Комісії
Twinning в Україні
11.12.2007

Для України Twinning є новою формою прямої технічної співпраці між центральними органами виконавчої влади країни, що виступають бенефіціарами цього виду зовнішньої допомоги ЄС, та органами влади країн-членів Європейського Союзу. Twinning забезпечує обмін практикою між державними органами країн-членів ЄС та їхніми українськими партнерами. Проекти Twinning, що реалізуються в Україні, повинні, щонайменше, передбачати деякі елементи наближення українського законодавства до acquis communautaire та компоненти інституційної й структурної реформи. Twinning зарекомендував себе як один з найбільш дієвих інструментів впровадження передових практик державного управління.


У проектах Twinning Україна повинна бути представлена центральним органом виконавчої влади-"близнюком", якому можна знайти відповідник серед органів влади в одній чи декількох країнах-членах ЄС, і при цьому його діяльність відповідає напрямам співробітництва, передбаченими Угодою про партнерство та співробітництво між Україною та ЄС, Планом дій в рамках Європейської політики сусідства та іншими важливими двосторонніми угодами.


Поширення застосування інструменту Twinning на Україну першу серед країн Тacis (колишніх радянських республік) – є тенденцією, що демонструє важливе значення, яке надається посиленню інтеграції України до ЄС.
 

На сторінці Передумови представлено огляд  документів, які становлять основу для розвитку Проектів Twinning.


На сторінці Правове поле описані основні віхи створення правової бази для виконання Програми Twinning в Україні за період із жовтня 2005 року, визначення відповідальності та обов’язків українських органів-бенефіціарів, а також забезпечення прозорих і сприятливих умов для спільної роботи партнерів проектів Twinning.


Сторінка Координація та зацікавлені сторони представляє систему координації та регулювання діяльності, пов’язаної з застосуванням інструменту Twinning в Україні.

 

Сторінка Рекомендації для досягнення успіху знайомить із основними рекомендаціями, які були узгоджені учасниками на двох Щорічних конференціях країн Чорноморського регіону з питань інструменту Twinning, та наводить документи, які були прийняті у 2007 та 2008 роках на цих Конференціях.


На сторінці Можливості представлені основні пріоритети для впровадження проектів Twinning в Україні, передбачені в середньостроковому плані на період 2006-2009 рр.
 

Статус підготовки та реалізації проектів Twinning в Україні станом на 30 листопада 2009 року за фазами (англ.)

Список проектів Twinning в Україні станом на березень 2009 року 

Презентація Впровадження програми Twinning в Україні (10.02.2006)

Програма Twinning в Україні - зобов'язання установ-бенефіціарів (28.03.2006)

 

Офіційні установи