Головна > Проект "ITO"

Відео

Third Annual Conference on Twinning Operations (19/11/09)
Official Closure of the SAA Twinning Project (05/06/09)
Opening of the Academy of Judges Twinning Project (22/09/09)
      
Зараз на сайті: 71 гостей

Вхід / вихід






Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація
Думки, висловлені на цьому сайті, не обов’язково відображають погляди Європейської Комісії
Проект "ITO"
04.12.2007
Бенефіціаром проекту "Впровадження інструменту Twinning в Україні" (ІТО) є Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу при Головному управлінні державної служби України, який на сьогодні виконує функції Адміністративного офісу програми (АОП) Twinning, створений з метою спрямування та координування діяльності з підготовки і впровадження проектів з використанням механізму Twinning в Україні.

Безпосередніми отримувачами технічної допомоги є Директор і персонал АОП. Отримувачами технічної допомоги також є органи виконавчої влади України та інші державні органи, яким проекти Twinning принесуть користь.

У кінцевому підсумку, бенефіціарами цього проекту будуть громадяни України, оскільки проекти Twinning мають на меті зміцнити і реструктуризувати систему державного управління, від чого виграє народ України.

Загальна мета проекту полягає у підтримці спроможності України щодо одержання якнайбільшої користі від допомоги, яка надається Європейським Союзом, зокрема, через інструмент Twinning.

В лютому 2009 року завершився 30-ти місячний термін роботи проекту "ІТО". У Технічному завданні проекту зазначалося, що час дії проекту може бути продовжено на 12 місяців, залежно від показників виконання. В результаті обговорення із АОП і Представництвом ЄК у другій половині 2008 р. було прийнято рішення продовжити термін проекту "ITO" з 30-ти місяців, як це було заплановано раніше (з 15 серпня 2006 р. до 14 лютого 2009 р.), до 42-х місяців. Це означає, що проект працюватиме до 14 лютого 2010 р.

Керівники АОП і проекту "ITO", консультуючись із координатором проекту від Представництва ЄК, визначили пріоритетні цілі та завдання на час продовження проекту. При цьому вони керувалися уроками, засвоєними за два з половиною роки виконання проекту.

Під час продовження проекту головним завданням є підтримка державних органів України – бенефіціарів проектів Twinning – через проведення тренінгів із різноманітних питань та надання допомоги у роботі над проектами та пропозиціями. Проект "ITO" планує свою роботу у тісній співпраці з АОП, допомагаючи, наскільки це можливо, у посиленні його потенціалу та інституційної спроможності. Серед основних завдань проекту є й покращення поінформованості про інструмент Twinning через посилення інформативно-комунікативної діяльності та зміцнення сталого розвитку АОП.

Змінилися і компоненти проекту у відповідності до нових пріоритетів. Тепер у першому компоненті, замість "Підготовки та впровадження проектів Twinning в Україні", йдеться про "Зміцнення інституційної спроможності органів-бенефіціарів".
 
Назви компонентів проекту
Основна фаза проекту
15 серпня 2006 р. - 14 лютого 2009 р.
Продовження проекту
15 лютого 2009 р. - 14 лютого 2010 р.
1. Підготовка та впровадження проектів Twinning в Україні 1. Зміцнення інституційної спроможності органів-бенефіціарів
2. Посилення інституційної спроможності зацікавлених сторін Twinning та підвищення ефективності процесів 2. Підвищення рівня поінформованості та інформаційного забезпечення зацікавлених сторін
3. Підвищення рівня поінформованості та інформаційне забезпечення зацікавлених сторін 3. Підтримка АОП у розбудові інституційної спроможності
4. Управління проектом і звітність  
 
Головною метою цього компоненту є підтримка АОП у наданні допомоги українським міністерствам і відомствам для посилення їхньої інституційної спроможності та ефективного використання людських ресурсів. Для досягнення цієї мети була розроблена низка навчальних заходів, повністю зорієнтованих на потреби органів-бенефіцарів проектів TWG. Докладніше дивіться розділ Навчальні програми.

Для проведення цих тренінгів експерти АОП та проекту "ITO", разом із викладачами тренінгових компаній, розроблять спеціальну методику та підготують необхідні матеріали. Покращення якості підготовки та впровадження проектів TWG за допомогою тренінгів є основною частиною оперативної роботи проекту "ITO" на час продовження його дії.

Другий компонент – "Покращення поінформованості" – відповідає третьому компоненту основної фази проекту. Його головною метою є забезпечення інформацією про можливості інструменту Twinning українські державні органи. Він включає підтримку веб-сайтів, покращення їх наповнення та формату, посилення організаційної, мотиваційної та інформаційної ролі. Важливою складовою компоненту є й підготовка, публікація та розповсюдження щоквартального бюлетеня “Twinning в Україні” та інших інформаційних матеріалів. Конференції, семінари з питань TWG також сприятимуть покращенню поінформованості. Діалог між учасниками процесу впровадження інструменту Twinning підтримуватиметься через розвиток дружніх стосунків, зустрічі в рамках "Клубу постійних радників проектів Twinning" та "Навчального клубу друзів Twinning в Україні".

"Підтримка АОП у розбудові інституційної спроможності" є третім компонентом проекту. Головна його мета – подальша розбудова інституційної спроможності та потенціалу АОП. Проект "ITO"/АОП планують досягти цієї мети, наскільки це можливо в конкретних українських умовах, шляхом продовження спільної роботи, якісного наставництва та проведення навчальних заходів для працівників АОП, зокрема, тренінгів за місцем роботи. Серед важливих тем майбутніх навчальних заходів: управління проектним циклом і використання підходу на основі логічної матриці проекту; розбудова інституційної спроможності; покращення міжособистісних умінь (у тому числі, спілкування діловою англійською мовою, проведення презентацій і переговорів, ділового листування, управління часом тощо); здійснення моніторингу та оцінки; розробка бюджету проекту Twinning та фінансового управління; принципи ЄС, його організація та функціонування; процес приєднання до ЄС, його хід і вимоги тощо.

Проект "ITO" фінансуватиме навчальні візити та стажування працівників АОП з метою посилення операційної спроможності з управління проектами Twinning. Серед завдань проекту також підготовка та оновлення методичних і процедурних матеріалів. Так, планується підготувати та розповсюдити серед органів-бенефіціарів посібник з моніторингу проектів Twinning. Проект і надалі розвиватиме інституційну пам'ять TWG для того, щоб сприяти передачі органам-бенефіціарам знань і досвіду, набутих у процесі використання технічної допомоги. Зацікавленим сторонам буде запропоновано для використання систему управління інформацією Twinning, яку розробили в основній фазі проекту "ITO".

Досягненням результатів, запланованих на цей рік, проект "ITO" зробить вагомий внесок у покращення якості та стабільний розвиток програми Twinning в Україні.
 

  Основні документи:

 

          Звіт про виконання проекту №2 (англійською та українською мовами)       

          Презентація Наглядова рада проекту ІТО (17.03.2008)

          Звіт про виконання проекту №3 (15 серпня – 14 лютого 2008)

          Звіт про виконання проеку №4 (15 лютого - 14 серпня 2008 року)  

          Звіт про виконання проеку №5 (лютий 2009 року) (англійська версія)

          Звіт про виконання проеку №6 (серпень 2009 року) (англійська версія)

 

  Публікації:

 


           Інформаційний бюлетень №1

           Інформаційний бюлетень №2

           Інформаційний бюлетень №3

           Інформаційний бюлетень №4

           Інформаційний бюлетень №5

           Інформаційний бюлетень №6

           Інформаційний бюлетень №7

           Інформаційний бюлетень №8

           Інформаційний бюлетень №9

           Проект ЄС-Тасіс "Впровадження інструменту Twinning в Україні"

           Twinning та TAIEX у запитаннях і відповідях

         

  ТВ фільм про Twinning:


        

           Список телекомпаній, які отримали фільм про Twinning

           Розміщення в ефірі циклу телефізійних фільмів

 


  Тренінги:

 


           Twinning - Крок уперед у співпраці між ЄС та Україною (18.10.2006)

           Семінар для національних контактних осіб програми Twinning (06.07.2007)

           Презентація Ідентифікакція проекту (06.07.2007)

           Навіщо українським державним органам Twinning? (06.07.2007)

 

 

Офіційні установи