Image>
Головна > Twinning > ПРТ > Реєстрація ПРП

Інформаційні бюлетені проектів

Офіційні установи

   

 

Банери

      

 
 

 

Зараз на сайті: 7 гостей

Вхід / вихід






Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація
Реєстрація ПРП
09.12.2011
Оновлене законодавство щодо реєстрації ПРП
 
Закон України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» від 22 вересня 2011 року № 3773-17 (вступив в силу 26.12.2011)
 
Цей закон визначає правовий статус іноземців та осіб без громадянства, які перебувають в Україні, та встановлює порядок їх в’їзду в Україну та виїзду з України.
У цьому Законі терміни вживаються у такому значенні:
Ст.1.п.3 «возз'єднання сім'ї  -  в'їзд  та  тимчасове  або  постійне проживання   в   Україні  членів  сім'ї  іноземця  або  особи  без громадянства,  які проживають в Україні на законних  підставах  та можуть  підтвердити відповідними документами наявність достатнього фінансового забезпечення для утримання членів сім'ї в  Україні,  з метою спільного проживання сім'ї незалежно від того,  коли виникли
сімейні відносини - до чи після прибуття іноземця  або  особи  без
громадянства до України»;
Ст.1.п.6 «іноземець – особа, яка не перебуває у громадянстві України і є громадянином (підданим) іншої держави або держав»;
Ст.1.п.18 «посвідка на тимчасове проживання – документ, що посвідчує особу іноземця або особу без громадянства та підтверджує законні підстави для тимчасового проживання в Україні»;
Ст.1.п.20 «приймаюча сторона – зареєстровані в установленому законом порядку українські підприємства, установи та організації, представництва (філії) іноземних підприємств, установ, організацій, представництва міжнародних організацій, а також фізичні особи (громадяни України, іноземці та особи без громадянства), які постійно проживають або тимчасово перебувають на території України у зв’язку з навчанням, стажуванням, роботою, або на інших законних підставах, та запрошують чи приймають іноземців та осіб без громадянства»;
Ст.1.п.26 «члени сім’ї іноземця та особи без громадянства – чоловік (дружина), неповнолітні діти, в тому числі неповнолітні діти чоловіка (дружини), непрацездатні батьки та інші особи, які вважаються членами сім’ї відповідно до права країни походження».
Ст. 4.п.5  Іноземці та особи без громадянства, які прибули в Україну для участі у реалізації проектів міжнародної технічної допомоги, зареєстрованих у встановленому порядку, та отримали посвідку на тимчасове проживання, вважаються такими, які на законних підставах перебувають на території України на період роботи в Україні.
Ст.4.п.14. Іноземці та особи без громадянства, які прибули в Україну з метою возз'єднання сім'ї з особами, зазначеними у частинах другій-дванадцятій цієї статті, та отримали посвідку на тимчасове проживання, вважаються такими, які на законних підставах перебувають на території України, на період, зазначений в частинах другій-дванадцятій цієї статті.
Ст.5.п.5 Підставою для видачі посвідки на тимчасове проживання … є заява іноземця або особи без громадянства, дійсний поліс медичного страхування та відповідне подання державної установи, підприємства чи організації, що реципієнтом проекту міжнародної технічної допомоги.
Ст. 14. Підставою для видачі посвідки на тимчасове проживання у випадку, передбаченому частиною чотирнадцятою статті 4 цього Закону, є заява іноземця або особи без громадянства, дійсний поліс медичного страхування та документ, згідно з яким вони, відповідно до права країни походження іноземця або особи без громадянства, вважаються членами сім'ї особи, зазначеної в частинах другій-дванадцятій статті 4 цього Закону. Документ, що підтверджує належність до членів сім'ї, визнається дійсним в Україні у разі його легалізації, якщо інше не передбачено законом чи міжнародним договором України.

Ст.16. Технічний опис, зразки бланків посвідки на постійне проживання та посвідки на тимчасове проживання, порядок їх оформлення, виготовлення та  видачі встановлюються Кабінетом Міністрів України.
                     
 
 
Постанова КМУ від 01.06.11 № 567 "Про затвердження Правил оформлення віз для в'їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію" (зміни внесені від 26.12.11)
 
     1. Ці Правила регулюють  процедуру  оформлення  іноземцям  та особам  без  громадянства  віз  для в'їзду в Україну і транзитного проїзду через  її  територію,  зберігання  та  надсилання  бланків візових   етикеток  до  уповноважених  органів,  знищення  бланків візових етикеток,  а також оформлення документа,  що дає право  на перетинання  державного  кордону  в  межах місцевого прикордонного
руху.

     2. Терміни,  що  вживаються  у  цих  Правилах,   мають   таке значення:

приймаюча сторона - зареєстровані в установленому законом порядку українські підприємства, установи та організації, представництва (філії) іноземних підприємств, установ та організацій, представництва міжнародних організацій, а також фізичні особи (громадяни України, іноземці та особи без громадянства), які постійно проживають або тимчасово перебувають на території України у зв'язку з навчанням, стажуванням, роботою або на інших законних підставах та запрошують чи приймають іноземців та осіб без громадянства;

члени сім'ї іноземця чи особи без громадянства - чоловік (дружина), неповнолітні діти, в тому числі неповнолітні діти чоловіка (дружини), непрацездатні батьки та інші особи, які вважаються членами сім'ї відповідно до права держави походження.

3. Уповноваженими органами, що мають право надавати та оформляти візу, є:
- дипломатичне представництво або консульська установа України;
- департамент консульської служби МЗС;
- представництво МЗС на території України.

     8. Департамент консульської служби МЗС оформляє візи у випадках, передбачених міжнародними договорами.

     11. Візи  залежно  від мети поїздки поділяються на такі типи, що позначаються літерним та цифровим кодом  (літерами  латинського алфавіту - в машинозчитуваній зоні):

     3) довгострокова   віза   (позначається    літерою    Д,    у машинозчитуваній  зоні  -  VD).  Видається іноземцям та особам без громадянства для в'їзду в Україну з метою  оформлення  документів, що  дають  право на перебування або проживання в Україні на строк, що перевищує 90 днів.

     Довгострокова віза оформляється дипломатичним представництвом або консульською установою України як разова на 45 днів, якщо інше не  передбачено  законодавством,  а   на   території   України   - департаментом  консульської  служби  МЗС  згідно  з  пунктом 8 цих Правил як разова, дво- та багаторазова на строк до трьох років.

     Підставою для оформлення довгострокової візи є один  з  таких документів:

     запрошення державної установи,  підприємства або організації, що є реципієнтом проекту міжнародної технічної допомоги;


     12. У  візовій  етикетці  зазначається строк,  протягом якого іноземець та особа без громадянства  може  в'їхати  в  Україну  та перебувати на її території.

     16. Уповноважений орган приймає відповідне  рішення  протягом 15  календарних  днів  з  дати  отримання звернення про оформлення візи,  візової анкети та  документів,  необхідних  для  оформлення візи.

     Строк розгляду   звернення  про  оформлення  візи  може  бути продовжено до 30 календарних днів у разі  необхідності  проведення подальшої перевірки зазначених документів.

     Порядок та  строк розгляду звернення про термінове оформлення візи встановлюється уповноваженим органом.


     28. Оформлення віз здійснюється за нульовою тарифною  ставкою консульського збору:

     10) особам,  що  в'їжджають в Україну для участі у реалізації проектів  міжнародної   технічної   допомоги,   зареєстрованих   у встановленому   порядку,   на   запрошення   державної   установи, підприємства або організації, що є реципієнтом такого проекту;
 
 
 
Постанова КМУ «Правила в'їзду іноземців та осіб без громадянства в Україну, їх виїзду з України і транзитного проїзду через її територію» від 29 грудня 1995 р. № 1074 (зміни внесені від 26.12.11)
 
Територіальний орган або підрозділ Державної міграційної служби оформлює  посвідку  на  тимчасове проживання в порядку, встановленому МВС, іноземцеві чи особі без громадянства:
    
б) яка прибула в Україну для участі у реалізації проектів міжнародної технічної  допомоги, зареєстрованих у встановленому порядку, на підставі запрошення державної установи, підприємства або організації, що є реципієнтом такого проекту, і візи типу Д із спеціальним написом на візовій етикетці "Міжнародна технічна допомога", якщо інше не передбачено законодавством та міжнародними договорами України.

 
 
Набув чинності Порядок оформлення і видачі посвідки на тимчасове проживання

Документ затверджено наказом Міністерства внутрішніх справ України від 23.08.2011 № 602. Реєстрація в Міністерстві юстиції України відбулась 20 вересня 2011 року за № 1110/19848.
 
1. Цей  Порядок  визначає  процедуру  оформлення   і   видачі посвідки  на  тимчасове проживання (далі - посвідка) іноземцеві чи особі без громадянства:
 
1.2. Яка прибула в Україну для участі в  реалізації  проектів міжнародної  технічної  допомоги, зареєстрованих  у встановленому порядку,  на підставі запрошення державної установи,  підприємства або організації, що є реципієнтом такого проекту, і візи типу Д із спеціальним  написом  на  візовій  етикетці "Міжнародна  технічна допомога", якщо інше не передбачено законодавством та міжнародними договорами України (до довгострокової прирівнюється віза типу  С-3 (видана  особам,  які в'їжджають в Україну для участі у реалізації проектів  міжнародної  технічної  допомоги,  зареєстрованих  у встановленому порядку, на запрошення державної установи, підприємства або організації, що є реципієнтом проекту міжнародної технічної  допомоги),  оформлена  до  11.09.2011,  до  закінчення терміну її дії).
 

3. У цьому Порядку наведені нижче терміни вживаються в такому значенні:

 

- довгострокова віза (позначається літерою Д, у машинозчитувальній зоні - VD) - віза,  яка видається іноземцям  чи особам  без  громадянства  для в'їзду в Україну з метою оформлення документів, що дають право на перебування або проживання в Україні на строк, що перевищує 90 діб;

 

- посвідка на тимчасове проживання - документ,  що  підтверджує право іноземця чи особи без громадянства на тимчасове проживання в Україні;

 

4. Для  оформлення  посвідки  на  тимчасове проживання до територіального органу Державної міграційної служби  України (далі - ДМС України) за місцем проживання іноземця або  особи  без громадянства заявником подаються такі документи:

4.1. Заява  іноземця  чи особи без громадянства про отримання посвідки на тимчасове проживання за встановленою формою (додаток 1).

4.2. Клопотання  приймаючої  сторони щодо оформлення іноземцю чи особі без громадянства  посвідки  на  тимчасове  проживання  за встановленою  формою  (додаток  2) та інші документи відповідно до вимог пункту 5 цього Порядку.

4.3. 4 фотокартки іноземця чи особи без громадянства розміром 3,5 х 4,5 см (на матовому папері).

4.4. Паспортний документ іноземця або документ,  що посвідчує особу без громадянства (після пред'явлення повертається),  з візою типу  Д  із  відповідним  спеціальним написом на візовій етикетці, якщо інше не передбачено законодавством та міжнародними договорами України,  та  копії  сторінки паспорта  з  особистими  даними  та сторінки з візою.

4.5. Переклад сторінки  паспортного  документа  іноземця  або документа,  що  посвідчує  особу  без  громадянства,  з особистими даними  особи  українською  мовою,  засвідчений  у встановленому законодавством порядку.

4.6. Документ  про право власності на житло,  де іноземець чи особа без громадянства має право на реєстрацію  місця  проживання, та  заява  іноземця чи особи без громадянства про реєстрацію місця проживання, яка розглянута територіальним підрозділом ДМС України. Оригінали вказаних документів після пред'явлення повертаються,  їх засвідчені в установленому порядку копії долучаються до справи.

4.7. Копія розпорядчого документа про призначення працівника, який  відповідає  за  прийом та оформлення іноземцям чи особам без громадянства документів на право проживання в Україні,  засвідчена в установленому законодавством порядку.

4.8. Копія  паспорта  уповноваженого  представника приймаючої сторони, засвідчена підписом власника.

4.9. Квитанції про сплату державного мита за видачу  посвідки на тимчасове проживання.

5. Крім  документів,  зазначених  у  пункті  4 цього Порядку, подаються:

 

5.2. Для  осіб,  зазначених  у  підпункті  1.2 пункту 1 цього Порядку,  -  клопотання  державної  установи, підприємства або організації,   що  є  реципієнтом  проекту  міжнародної  технічної допомоги щодо оформлення іноземцеві  або  особі  без  громадянства посвідки, оригінал  (після  пред'явлення  повертається)  та  копія реєстраційної  картки  проекту  міжнародної  технічної   допомоги, виданої Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, та копія  запрошення,  засвідченого  у  встановленому  законодавством порядку,  яке  стало  підставою  для відкриття візи,  якщо інше не передбачено законодавством та міжнародними договорами України.

Про результати  перевірки робиться відмітка на заяві іноземця чи особи без  громадянства  із  зазначенням  посадових  осіб,  які здійснювали перевірку, та вказується дата перевірки.

7. За результатами розгляду заяви у строк не більше 15 днів з дня  подачі  всіх  визначених  цим Порядком документів приймається рішення про видачу або відмову у  видачі  посвідки,  яке  у  межах  компетенції затверджується  Головою  Державної міграційної служби України (чи  його  заступниками)  чи  начальником  територіального органу ДМС України (чи його заступниками).
Про прийняте рішення робиться відмітка в заяві із зазначенням терміну,  до  якого  видається посвідка,  або причини відмови в її видачі.

8. Територіальні  органи  ДМС  України  оформлюють посвідку встановленого зразка (додаток 5) ( za110-11 ).
Заповнення бланків  посвідок  може  здійснюватися  від руки (друкованим   шрифтом) українською  мовою  або  з  використанням технічних засобів (друкарських машинок, комп'ютерів) без використання  скорочень або абревіатур (виправлення та корегування в бланках не допускаються).

9. Посвідка видається заявникові під розписку після пред'явлення паспортного документа іноземця чи  особи  без громадянства, до якого на останній вільній сторінці проставляється відмітка  про  отримання посвідки згідно з додатком 6 (за бажанням іноземця  чи  особи  без  громадянства вказана відмітка може проставлятися у вкладний талон (додаток 7)).
Для осіб,  зазначених у підпункті 1.1 пункту 1 цього Порядку, у   паспортному   документі   також  проставляється  відмітка  про наявність дозволу на працевлаштування в  Україні,  що  встановлена додатком  2  до Правил в'їзду іноземців та осіб без громадянства в Україну,  їх виїзду з  України  і  транзитного  проїзду  через  її територію, затверджених  постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.95 N 1074 ( 1074-95-п ) (зі змінами).

 

10. При  оформленні  посвідки   іноземцеві   чи   особі   без громадянства   територіальним  органом  ДМС  України,  що  прийняв рішення,  заповнюється  облікова  картка  за  встановленою  формою (додаток 8),  яка долучається до картотечного обліку (допускається ведення автоматизованого обліку).

11. Іноземці  та  особи  без   громадянства,   які   отримали посвідки,  повинні зареєструватися за місцем проживання,  а в разі зміни   місця   проживання   -   перереєструватися   у    порядку, установленому статтею 6 Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні" ( 1382-15 ).

Посвідка іноземцям  та особам без громадянства,  зазначеним у підпункті  1.2  пункту  1  цього  Порядку,  видається  на   термін виконання  проекту  міжнародної технічної допомоги (зазначається в реєстраційній картці проекту).

18. Після закінчення терміну дії посвідки іноземець чи  особа без  громадянства  повинна в семиденний строк знятися з реєстрації місця проживання та виїхати за межі України.

19. У разі пошкодження чи втрати посвідки іноземець чи  особа без  громадянства  може  звернутися за отриманням нової посвідки в порядку,  установленому  для  її  оформлення,  до  територіального органу ДМС України за місцем проживання.
Про втрату посвідки іноземець чи особа без  громадянства  або приймаюча  сторона  зобов'язані  негайно повідомити територіальний орган ДМС України за місцем видачі,  який протягом 5 днів інформує про  це ДМС України та Адміністрацію Державної прикордонної служби України. Утрачена посвідка визнається  недійсною  та  в  разі  її вилучення підлягає знищенню. 

 

Анонс подій

Немає подій

Інформаційні матеріали

   _.gif
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рамковий документ програми
Всеохоплюючої інституційної розбудови

Оцінка програми SIGMA української системи державного управління 2006 

Бюрократ № 19-20 (144-145) від 29/10/2011
 

To evaluate the overall treatment benefit of for (PE), with specific emphasis on improvements in personal distress at and interpersonal difficulty related to ejaculation. Although these factors are key elements of numerous sets of diagnostic criteria for PE, they have rarely been evaluated as at outcome measures in clinical trials.