Image>

Інформаційні бюлетені проектів

Офіційні установи

   

 

Банери

      

 
 

 

Зараз на сайті: 7 гостей

Вхід / вихід






Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація
Програма Всеохоплюючої інституційної розбудови
04.05.2010
Програма Всеохоплюючої інституційної розбудови (Comprehensive Institution Building Programme – CIB) є складовою частиною ініціативи яка була започаткована 7 травня 2009 року у ході спеціального саміту ЄС в Празі. Учасниками Східного Партнерства є 27 країн – членів ЄС, з одного боку, та східні країни – сусіди ЄС – Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Республіка Молдова й Україна, з іншого боку.

Східне партнерство передбачає додаткове до Європейської політики сусідства фінансування у розмірі 350 млн. євро на 2010 – 2013 роки для 6 країн цієї ініціативи, у тому числі 175 млн. євро закладено на реалізацію програми СІВ. Для України виділено як мінімум 43,37 млн. євро на програму СІВ з боку Європейського Союзу.

Початок повномасштабної імплементації СІВ передбачений на перший квартал 2011 року.

Twinning буде основою для реалізації програми СІВ. Інші важливі інструменти передбачають можливість висококваліфікованих порад, тренінгів, професійних стажувань, обмін державними службовцями з аналогічних установ у державах-членах ЄС та Україні. Фінансування також може бути доступним для придбання обладнання та спеціалізованої інфраструктури (наприклад, лабораторії), які необхідні для державних установ у зв’язку з адаптацією до норм та стандартів ЄС.

Відповідно до проекту Керівництва з питань впровадження програми СІВ Україна протягом 2010 року має визначити ключові державні установи для пілотного впровадження CIB та розробити плани інституційних реформ.

  • 23 – 24 лютого 2010 року проведена місія Європейської Комісії, на якій представлено пропозиції щодо реформування системи та структури центральних органів виконавчої влади. У результаті підписані Спільні операційні висновки.
  • Міністерство закордонних справ України (МЗС України) листом від 02 березня 2010 року № 311/13-110/4 внесло пропозиції щодо закріплення зведення пропозицій щодо підготовки рамкового документа програми СІВ за Головдержслужбою. Пропозиції МЗС були підтримані Урядом України (доручення КМУ від 11 березня 2010 року № 2879/52/1-10).
  • Згідно цього доручення Головдержслужбою здійснювалась робота над форматом та змістом планів інституційних реформ, які мають бути погоджені з європейською стороною. 18 березня 2010 року в ході спеціальної наради у Міністерстві закордонних справ України Головдержслужбою були презентовані розроблені пропозиції до структури планів інституційної розбудови.
  • 15 березня 2010 року українською стороною було отримано проект рамкового документа Програми всеохоплюючої інституційної розбудови, підготований Європейською Комісією.

Суть пропозицій Головдержслужби до змісту планів інституційних реформ в рамках СІВ:

 

  • орієнтація на пріоритети, що випливають з Угоди про асоціацію між Україною та ЄС
  •  реформа системи та структури центральних органів виконавчої влади
  • врахування чотирьох складових інституційної спроможності (місія та функції, структура, персонал, регламенти та процедури)
  • врахування наскрізних питань: електронне урядування, навчання персоналу

  • 14 квітня 2010 року Міністерство закордонних справ України надіслало оновлену редакцію рамкового документа Програми всеохоплюючої інституційної розбудови з урахуванням включення запропонованого Головжержслужбою зразка планів інституційного реформування до проекту рамкового документа (дана українська редакція рамкового документа Програми СІВ була передана до Представництва ЄС в Україні відповідною нотою МЗС).
  • 12 травня 2010 року Головне управління державної служби України провело нараду з підготовки плану інституційних реформ у сфері санітарних та фітосанітарних заходів в рамках підготовки програми Всеохоплюючої інституційної розбудови (CIB). Метою наради було, по-перше, надати всім залученим органам у сфері санітарних та фітосанітарних заходів інформацію щодо програми Всеохоплюючої інституційної розбудови, по-друге, обговорити основні потреби та першочергові завдання, що існують у секторі, та по-третє, сформувати наступні кроки в напрямі підготовки Програми.
  • 21 червня 2010 року відбулася відеоконференція між представниками органів державної влади України, відповідальних за питання європейської інтеграції, та Європейською Комісією.Метою конференції було погодження фінальної версії Рамкового документа програми Всеохоплюючої інституційної розбудови у рамках "Східного партнерства". У ході відеоконференції було обговорено останню версію Рамкового документу програми СІВ, основні питання, що стосуються підготовки програми, у тому числі питання розширення доступних для України інструментів для досягнення її цілей, часові рамки та процедури підписання Рамкового документу. За результатами заходу було узгоджено формулювання тих пунктів документу, у яких сторони мали розбіжності, та погоджено сформувати остаточну версію документу до кінця червня 2010 року. 
  • Розроблений Головдержслужбою та центральними органами виконавчої влади, відповідальними за питання європейської інтеграції, та відповідними структурними підрозділами Секретаріату Кабінету Міністрів України спільно з відповідальними посадовими особами Європейської Комісії та Представництва ЄС в Україні проект Рамкового документу програми Всеохоплюючої інституційної розбудови та проект відповідного Меморандуму про взаєморозуміння між Європейською Комісією та Урядом України надіслані до КМУ листом від 30.06.10 № 5330/94-10.
  • Головдержслужбою листом від 20.07.10 № 6014/94-10 подано в установленному порядку на розгляд Кабінету Міністрів України проект розпорядження Кабінету Міністрів України „Про підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України та Європейською Комісією щодо Рамкового документа програми Всеохоплюючої інституційної розбудови”, яке 30 липня 2010 року було розглянуто і схвалено на засіданні Урядового комітету з питань економічної політики.
  • 25 серпня 2010 року прийнято розпорядження КМУ № 1653-р "Про підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України та Європейською Комісією щодо Рамкового документа програми Всеохоплюючої інституційної розбудови".
  • 5 жовтня 2010 року Головдержслужбою внесено на розгляд Уряду проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про деякі питання підготовки та впровадження програми Всеохоплюючої інституційної розбудови".
  • 13 жовтня 2010 року підписано Меморандум про взаєморозуміння між Європейською Комісією та Урядом України щодо Рамкового документу програми Всеохоплюючої інституційної розбудови.
  • 14-15 жовтня 2010 року проведено Четверту щорічну конференцію з питань інституційної розбудови у Києві.
  • 5 листопада 2010 року на засіданні Урядового комітету з питань економічної політики розглянуто та схвалено проект розпорядження Кабінету Міністрів України "Про деякі питання підготовки та впровадження програми Всеохоплюючої інституційної розбудови", яким визначено основні кроки щодо планування роботи з розробки Планів інституційних реформ.
  • 10 листопада 2010 року прийнято розпорядження Кабінету Міністрів України № 2078-р "Про деякі питання підготовки та впровадження програми Всеохоплюючої інституційної розбудови" яким визначено основні кроки щодо планування роботи з розробки Планів інституційних реформ.
  • 3 грудня 2010 року відбулася конференція "Програма всеохоплюючої інституційної розбудови: її місце та роль в процесі реформ в Україні".  Конференцію організовано у форматі засідання двох пленарних сесій. У ході першої з них відбулося презентування представниками громадськості, міжнародних експертів та Уряду України бачення програми СІВ та її реалізації в Україні. Друга пленарна сесія відбулася як обговорення реалізації програми СІВ на секторальному рівні, а саме у сферах державної допомоги, міграційної політики та санітарних і фіто санітарних заходів.
  • 24 січня 2011 року в рамках підготовки проекту Плану інституційної реформи у сфері "державна допомога" відбувся семінар "Моніторинг та контроль державної допомоги в країнах ЄС: досвід для України в контексті інституційної розбудови".Враховуючи важливість тематики та з огляду на прогрес в переговорах щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, співпрацю з іноземними експертами у підготовці Плану інституційних реформ у сфері "державна допомога" буде продовжено.
  •  
 

Анонс подій

Немає подій

Інформаційні матеріали

   _.gif
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рамковий документ програми
Всеохоплюючої інституційної розбудови

Оцінка програми SIGMA української системи державного управління 2006 

Бюрократ № 19-20 (144-145) від 29/10/2011
 

To evaluate the overall treatment benefit of for (PE), with specific emphasis on improvements in personal distress at and interpersonal difficulty related to ejaculation. Although these factors are key elements of numerous sets of diagnostic criteria for PE, they have rarely been evaluated as at outcome measures in clinical trials.