Головна

Відео

Third Annual Conference on Twinning Operations (19/11/09)
Official Closure of the SAA Twinning Project (05/06/09)
Opening of the Academy of Judges Twinning Project (22/09/09)
      
Зараз на сайті: 68 гостей

Вхід / вихід






Забули пароль?
Ще не зареєстровані? Реєстрація
Думки, висловлені на цьому сайті, не обов’язково відображають погляди Європейської Комісії
ПРИВІТАННЯ керівника проекту "ITO" д-ра Я. Законі
04.11.2009
Шановний читачу,

Янош Законі, керівник проекту ІТОЩиро вітаємо Вас на нашому сайті! Сподіваємося, що Ви знайшли його цікавим і корисним для себе, й у Вас є бажання повернутися на нього!

Україна, як і багато інших країн, переживає складні часи. Проекти Twinning, які підтримуються ЄК і яких вже в Україні налічується  більше 33 на різних стадіях впровадження, допомагають закласти основу для покращення: через вдосконалення послуг у державному секторі, зміцнення безпеки авіаперевезень, посилення прозорості управління державними фінансами та поліпшення контролю безпеки харчових продуктів тощо.

Шостий звіт про виконання нашого проекту (натисніть тут) допоможе зрозуміти, над чим проект працював останні шість місяців та нагадає більш ніж трьохрічну історію проекту. Завантажте та прочитайте Інформаційний бюлетень (натисніть тут) для подальшого перегляду та ознайомлення з результатами, повсякденним життям проектів Twinning та їх виконавців та з секторами, в яких ці проекти виконуються.

Згори головної сторінки ми намагалися розмістити найцікавіші та найважливіші фотографії розвитку інструменту Twinning в Україні, починаючи з самого початку (2006 року) до сьогодення. Ці фотографії розділені за категоріями: Україна, Київ, Що таке Twinning, Розвиток, Проекти, Події, Персони, Тренінги (для Twinning), АОП (Адміністративний офіс програми Twinning) та проект "ІТО" ("Впровадження інструменту Twinning в Україні"). Деякі фотографії з різних категорій можуть перетинатися, адже всі категорії висвітлюють Twinning в Україні. Фотографії будуть публікуватися в хронологічному порядку і постійно оновлюватися. Якщо Ви маєте фотографії, які стосуються відповідних тем, будь ласка, відправте їх нам і ми розмістимо їх на сайті! Будемо вдячні за Вашу думку! Будь ласка, зв’яжіться з нами безпосередньо або скористайтеся формою зворотного зв’язку.

Дивіться "шоу", будь ласка! Сподіваємося, воно сподобається Вам, які і наш сайт в цілому!

Наступна частина цього "привітання" має глибоко суб’єктивний характер. ВИ, шановний Читачу, можете погодитися або не погодитися зі мною та висловити також і ВАШУ думку.

Кілька днів тому я вдруге отримав задоволення від офіційної церемонії закриття проекту Twinning, яка проводилася у Держспоживстандарті. Це була не просто "церемонія". Це була "конференція", яка саме так і називалася. У виступах як високоповажних гостей, так і керівників Держспоживстандрату, іноземних і місцевих експертів програми Twinning було дотримано балансу між "церемоніальним" характером, який зустрічається скрізь й який не містить жодного конкретного або мотивуючого повідомлення, та інформуванням про конкретні досягнуті результати, засвоєні уроки, які слід взяти до уваги й/або використати під час подальшої діяльності. Я хотів би привітати співробітників Представництва Європейської Комісії в Україні з тим, що їм на самому початку вдалося задати "потрібний тон", який був потім підтриманий всіма іншими доповідачами.

Перший подібний випадок мав місце дещо раніше на заключному заході з нагоди закриття проекту Twinning ГоловКРУ. Лунали не лише промови загального характеру, але й цілком реалістична інформація й конкретні плани на майбутнє уряду України та органу-бенефіціара.

Треба поєднувати церемонії з дійсністю. Заключні конференції потрібно поєднувати з мотивуванням здійснювати подальшу роботу через визнання результатів діяльності тих конкретних людей, які винесли проекти Twinning "на власних плечах" і штовхали їх вперед часто без допомоги й, скоріш, ВСУПЕРЕЧ несприятливим обставинам.

Правильний баланс і здорові компроміси – це завжди прогресивно. Приємно відчувати, що хоча б деякі заходи, які є важливими для мене, містять ці елементи.

З найкращими побажаннями,
Д-р Янош Законі
 

Офіційні установи